loading...

از همه چی

بازدید : 93
دوشنبه 17 آذر 1399 زمان : 17:05

لپ تاپ Lenovo ThinkPad T430s به عنوان یک محصول نازک تر و سبک تر از T430 و هم به عنوان جانشینی برای لپ تاپ T420s با صفحه کلید AccuType به بازار عرضه شد. ما در این نقد و بررسی اراک استوک متوجه خواهیم شد که برای ارائه یک محصول نازک تر و سبک تر چه قابلیت هایی فدا شده است و از همه مهمتر Lenovo ThinkPad T430s از چه مشخصات و قابلیت هایی برخوردار است

لپ تاپ استوک

نقد و بررسی لپ تاپ لنوو مدل Lenovo ThinkPad T430s

از همان روزهای ابتدایی، لپ تاپ های سری ThinkPad T بلافاصله به عنوان راه حلی استاندارد برای کارمندان اداری و بیزنسی شناخته شد. این سری در هر تکرار نسبتا ثابت باقی مانده است. بنابراین کاربران معمولا می توانند طول عمر و دوام بالاتر از حد متوسط را حتی در مدل های ThinkPad T نسل قدیمی تر همواره در اختیار داشته باشند.

نکته منفی و شاید بیشترین گله ای که در مورد لپ تاپ های سری ThinkPad T همیشه وجود داشته، اندازه و وزن این لپ تاپ ها بوده است (مخصوصا در مقایسه با لپ تاپ های رقیب). به عنوان پاسخی مستقیم به انتقادات کاربران، لنوو در کنار مدل های اساندارد با اندازه کامل ، مدل های باریک تر را با قابلیت های سخت افزاری و ساخت و ساز خوب به بازار عرضه کرده است.

در این نقد و بررسی نگاهی دقیق تر به لپ تاپ Lenovo ThinkPad T430s خواهیم داشت که به عنوان نسخه باریکتر ThinkPad T430 شناخته می شود. مانند لپ تاپ سنگین تر؛ T430s از پردازنده Core i7-3520M (که بر اساس معماری Ivy Bridge ساخته شده است و از سرعت پردازشی حداکثر ۲٫۹ گیگاهرتز استفاده می کند)، صفحه نمایش ۱۴٫۰ اینچی با رزولوشن ۱۶۰۰×۹۰۰ پیکسل و گزینه های رم مشبابه و WWAN در یک شاسی که حدود ۲۰ درصد باریک و سبک تر شده است پشتیبانی می کند. با مشخصات ویژه ای که لپ تاپ T430s ارائه می دهد، قیمت این لپ تاپ کمی بیشتر از T430 است. در این بررسی متوجه خواهید شد که آیا شما باید این هزینه اضافی را پرداخت کنید یا خیر.

لپ تاپ استوک لنوو مدل Lenovo ThinkPad T430s

بدنه لپ تاپ Lenovo ThinkPad T430s

طراحی و ماتی لپ تاپ های سری ThinkPad T سال به سال با کمی تغییر مواجه است و مدل های ۲۰۱۲ هم این تغییر را ادامه داده اند. در واقع، از نظر طراحی و ساخت، تغییرات زیادی نسبت به Sandy Bridge T420s قبلی ایجاد نشده است. لچ های امنیتی، آلیاژ منیزیمی صاف پایه؛ لولای خاکستری، درب ضخیم و رنگ مشکی همه از مشخصات لپ تاپ های ThinkPad هستند.

قسمت پایه لپ تاپ در پنهان کردن لکه های ناشی از اثر انگشت خوب عمل نمی کند، گرچه لکه های روی درب و صفحه کلید بیشتر قابل مشاهده هستند. صرف نظر از این، لپ تاپ T430s دارای ضخامت ۲۳٫۶ میلیمتری است در حالی که لپ تاپ T430 دارای ضخامت ۲۹٫۹ میلیمتر بود، این تفاوت بسیار محسوس است. این باریک شدن بدنه روی وزن هم تاثیر گذاشته است، لپ تاپ T430s دارای وزن ۱٫۷۹ کیلوگرمی است در حالی که مدل قبلی از وزن ۲٫۱۶۶ کیلوگرمی برخوردار است. کاربران به ویژه آن دسته از افرادی که دائما در حال جابجایی لپ تاپ خود هستند کاملا این اختلاف وزن را احساس می کنند.

مشخصات نازکتر ممکن است برخی از کاربران را در مورد کاهش استحکام نگران کند، اما با خیال راحت می توانید از T430s به عنوان یک لپ تاپ مقاوم استفاده کنید. با تحت فشار قرار دادن لپ تاپ فرو رفتگی درب و پایه بسیار ناچیز است. مرکز درب و صفحه کلید نسبت به مدل ضخیم تر ، ارتعاشات ناشی از فشار را به خوبی تحمل می کنند. لولاها به دلیل کوچک بودن در نگاه اول تا حدی ضعیف به نظر می رسند اما با این وجود تا زاویه ۱۸۰ درجه قابلیت باز شدن را دارند. با این حال، هنگامی که فشار به قسمت های استراحتگاه دست پایه و در برخی مناطق زیر شاسی وارد می شود که تا حدودی نازک تر است، کمی فرو رفتگی مشاهده می شود، اما به طور کلی این لپ تاپ لنوو از مقاومت نسبتا خوبی برخوردار است.

لپ تاپ استوک

قابلیت اتصال لپ تاپ لنوو مدل ThinkPad T430s

کوچک کردن لپ تاپ ها اغلب منجر به کاهش قابلیت های اتصال می شود، اما خوشبختانه T430s تمام قابلیت های اتصال T430 (به جز یک پورت USB 2.0) را ارائه می دهد. به غیر از این مورد، لپ تاپ لنوو هنوز از ۳ پورت USB، یک Ultrabay ماژولار، یک کارتخوان هوشمند اختیاری و حتی یک پورت VGA با اندازه کامل برای مانیتورهای اکسترنال قدیمی پشتیبانی می کند. Ultrabay می تواند درایورهای نوری تخصصی، باتری های ثانویه و هارددیسک ها را برای کاربری بیشتر بپذیرد. ما اصلا پورت چهارم USB را در اینجا از دست نمی دهیم.

تقریبا تمام پورت ها در قسمت پشت دستگاه با فاصله از هم قرار داده شده اند. این بدان معناست که استفاده از لوازم جانبی منجر به مشکلاتی که کابل های دست و پا گیر به وجود می آورند نمی شود، اما از طرفی ممکن است دسترسی به پورت های پشت برای برخی از کاربران کمی دشوار باشد.

به طور کلی در قسمت جلو شما هیچ رابطی را شاهد نخواهید بود، اما در قسمت پشت لپ تاپ می توانید به ورودی AC، پورت گیگابیت RJ-45، یک پورت USB 3.0، پورت Mini DisplayPort، یک پورت USB 2.0، خروجی VGA دسترسی پیدا کنید. در سمت چپ دستگاه هم یک پورت USB 3.0، جک صوتی کومبو ۳٫۵ میلیمتری، کارت خوان ۴ در ۱ قرار گرفته است در حالی که در سمت راست قفل کنسینگتون، Ultrabay ماژولار (درایو نوری) قرار گرفته است.

ارتباطات لپ تاپ لنوو

برای اتصال بی سیم، WLAN استاندارد توسط intel Centrino 6205 ارائه می شود که از بلوتوث ۴٫۰ و WiDi پشتیبانی می کند. وایمکس و WWAN نیز به ترتیب با WiMAX 6250 و Ericsson HSPA+ H5321gw یا Gobi 4k LTEدر دسترس هستند. در صورت لزوم، یک اسلات سیم کارت در پشت محفظه باتری پنهان شده است، بنابراین کاربران می توانند از اپراتورهای گوشی همراه هم استفاده کنند. به دلیل محل قرار گیری اسلات، ابتدا باید باتری اصلی را برداشت تا دسترسی فیزیکی به اسلات سیم کارت فراهم شود.

صفحه کلید لپ تاپ Lenovo ThinkPad T430s

شاید قابل توجه ترین تغییر در ThinkPad اخیر، تغییر در طرح کیبورد است. Lenovo ThinkPad T430s از یک صفحه کلید چیکلت یا جزیره ای به جای صفحه کلید سنتی استفاده می کند. در واقع صفحه کلید T430s نسبت به مدل قبلی T420s به شدت تغییر کرده است.

صفحه کلید AccuType از ابعاد ۲۸٫۷۵×۱۱ سانتیمتر برخوردار است و به سرعت در میان لپ تاچ های لنوو به استاندارد تبدیل شد چون این صفحه کلید نسبت به سیک قدیمی مزایای زیادی را ارائه می دهد. در حالی که قابلیت نور پس زمینه وجود دارد، کلیدها کمتر به هم چسبیده اند و دارای فاصله مساوی هستند. کیفیت ساخت خوشبختانه به کیفیت طراحی صفحه کلید آسیبی وارد نکرده است اما قطعا کیفیت تایب متفاوتی را تجربه خواهید کرد. کلیدها کمی نرم تر شده اند و از بازخورد خوبی برخوردار هستند که به نوبه خود در مقایسه با مدل های قبلی منجر به تایپ کم سر و صداتری خواهد شد. ما اذعان خواهیم کرد که از نظر بصری طراحی جدید در مقایسه با طراحی قبلی کمی عمومی به نظر می رسد اما از لحاظ عملکردی و در هنگام استفاده های منظم هیچ مشکلی را احساس نخواهید کرد.

تاچ پد

برخلاف صفحه کلید، تاچ پد تغییرات چندانی نداشته است و فقط سبک مقعر کلیدهای بالایی تغییر کرده است. سطح تاچ پد هنوز بسیار کوچک است و از ابعاد ۷٫۵×۴٫۵ سانتیمتر برخوردار است. بنابراین ممکن است هنگام استفاده از ژست های حرکتی و زوم کردن با کمی مشکل مواجه شوید. در غیر این صورت تاچ پد همان ویژگی های قابلیت اطمینان و روان بودن را برای کنترل ماوس فراهم می آورد. توجه داشته باشید که کاربران نمی توانند تاچ پد را فشار دهند تا کلیک کنند؛ گرچه سطح تاپ پد به اندازه کافی با کلیدهای بدون سر و صدا اما محکم احاطه شده است که این مسئله مشکلی ایجاد نمی کند. کیفیت تاچ پد در مقایسه با اکثر لپ تاپ ها و حتی اولترابوک ها که به طور معمول از ساختار پلاستیکی نازک تر و ارزان تر برخوردار است، بسیار عالی است.

صفحه نمایش

طبق معول، لپ تاپ Lenovo ThinkPad T430s از یک صفحه نمایش مات با رزولوشن ۱۳۶۶×۷۶۸ یا ۱۶۰۰×۹۰۰ پیکسل برخوردار است؛ مدل مورد بررسی ما از پنل ۱۶۰۰×۹۰۰ پیکسل مطلوب تر استفاده می کند. از لحاظ ظاهری متن و تصاویر واضح و بدون مشکل به نظر می رسند.

طبق تست های انجام شده حداکثر روشنایی صفحه نمایس در ربع مرکزی نمایشگر واقع شده است در حالی که کمترین روشنایی در گوشه ها مشاهده شده است. لنوو برای پنلی که دارای رزولوشن ۱۶۰۰×۹۰۰ پیکسل است حداکثر روشنایی ۲۵۰ نیت را وعده می دهد و میانگین روشنایی اندازه گیری شده در تست ها ۲۴۵ نیت است که به طور کلی به مقدار ادعا شده نزدیک است، گرچه باید به خاطر داشته باشید که این تنظیمات در حداکثر میزان روشنایی است که به نوبه خود منجر به افزایش مصرف باتری می شود. جالب اینجاست که پنل با رزولوشن ۱۳۶۶×۷۶۸ پیکسل فقط تا روشنایی ۲۰۰ نیت را ارائه می دهد، بنابراین کاربرانی که برای رزولوشن بالاتر هزینه می کنند می توانند از یک صفحه نمایش روشن تر هم استفاده کنند.

سطح سیاهی متاسفانه به میزان ۲٫۰۹ نیت اندازه گیری شد که بسیار پایین است و منجر به کنتراست ۱:۱۳۴ می شود. این مقدار با صفحه نمایش های T430 و T420 و حتی Dell Latitude E6420 قابل مقایسه است اما این واقعیت را کتمان نمی کند که جزئیات خوب در صحنه ها و تصاویر تاریک، خاکستری و کمی تار به نظر می رسند. کسانی که خواستار سطح سیاهی چشمگیری هستند می توانند لپ تاپ ThinkPad T530 و یا حتی ورک استیشن های سری W را انتخاب کنند، البته این دستگاه ها به هزینه بیشتری هم نیاز دارند.

اما در مورد پوشش رنگی باید بدانید که این دستگاه لنوو حدود ۶۰ درصد از sRGB را پوشش می دهد و پوشش gamut برای صفحه نمایش TN ارزان تقریبا ۱:۱ است که این مقدار نسبت به صفحه نمایش T430 متفاوت است. همراه با نسبت کنتراست ضعیف، T430s به عنوان یک لپ تاپ برای هنرمندان حرفه ای و دیجیتالی که تولید رنگ های دقیق برایشان بسیار مهم است کاملا مناسب نیست.

کاربران ممکن است به استفاده از لپ تاپ در فضای باز علاقمند باشند تا محدوده رنگی، و T430s از این نظر بالاتر از حد متوسط می باشد. حداکثر روشنایی در هنگام کار با پروفیل Balanced و یا حتی Power Saver کاهش پیدا نمی کند و این چیزی است که در بین همه لپ تاپ ها وجود ندارد. صفحه نمایش مات کمک می کند تا بازتاب نور به طور فوق العاده ای کاهش پیدا کند و درب و لولاها امکان انتخاب یک زاویه دید بهتر برای مشاهده را فراهم می سازند. وزن سبک لپ تاپ مطمئنا یک امتیاز مثبت محسوب می شود، هر چند هنوز هم با وزن اولترابوک ها فاصله دارد. T430s در فضای باز عملکرد خوبی را از خود نشان می دهد، فقط باید در هنگام استفاده از صفحه نمایش ۱۶۰۰×۹۰۰ پیکسل میزان روشنایی را به حداکثر مقدار ممکن تنظیم کنید.

پایداری زاویه دید برای صفحه نمایش TN با بودجه پایین معمولی است. اگر با برنامه هایی مانند ورد کار می کنید و یا متن صفحه ای را مرور می کنید، تحریفات بصری کمتر دیده می شوند، اما در صورت مشاهده تصاویر یا فیلم ها تحریف رنگ آشکارتر می شود. زاویه دید افقی در حالت عادی نسبتا ضعیف است و زاویه عمودی حتی بدتر است. اگر تصاویر و فیلم ها را با خانواده یا دوستانی که کنار دستتان هستند به اشتراک بگذارید، ممکن است آنها مانیتور را به سمت جلو متمایل کنند تا دید بهتری داشته باشند.

عملکرد

واحد مورد بررسی ما به یک پردازنده Core i5-3320M میان رده با سرعت پردازش ۲٫۶ گیگاهرتز مجهز شده است اما کاربران می توانند از مدل هایی که به پردازنده Core i3-2370M با سرعت پردازش ۲٫۴ گیگاهرتز یا Core i7-3520M مجهز شده اند استفاده کنند، در نتیجه تنها ۳ گزینه برای پردازنده وجود دارد. پردازنده های رده متوسط Ivy Bridge مانند i5-3210M یا i5-3360M برای مدل های باریک در دسترس نسیتند. با این وجود پردازنده دو هسته ای i5-3320M می تواند کارهای روزانه شما را بدون هیچ مشکلی انجام دهد. برای اطلاعات بیشتر در مورد پردازنده i5-3320M می توانید به سایت اینتل مراجعه بفرمایید.

پردازش های گرافیکی توسط کارت گرافیک آنبرد HD 4000 و کارت گرافیک مستقل Nvidia NVS 5200M با Optimus قابل انجام است. T430 از پردازنده گرافیکی کمی سریعتر NVS 5400M استفاده می کند و این چیزی است که در T430s در دسترس نیست.

کاربران پردازنده گرافیکی ۴۰ نانومتری ۵۲۰۰M را از لحاظ عملکردی بسیار شبیه به GT 620M خواهند یافت. سرعت کلاک این پردازنده در حالت بار کم حداکثر ۷۱۵ مگاهرتز است و در حالت بیکاری این سرعت به ۶۲۵ مگاهرتز می رسد.

در لپ تاپ مورد بررسی ما ۴ گیگابایت حافظه رم DDR3 قرار گرفته است که تا حداکثر ۱۶ گیگابایت قابل ارتقاء است. در کنار ماژول های رم، WLAN, mini PCI-e و HDD با برداشتن یک یا دو پیچ در زیر لپ تاپ به راحتی قابل دسترس هستند. صفحه کلید را می توان مانند لپ تاپ اولیه ThinkPad برداشت، گرچه هیچ قطعه قابل تعویضی در زیر صفحه کلید قرار ندارد. ابزار DPC Latency Checker هیچ تاخیری را حتی با WLAN و بلوتوث فعال شده نشان نداد.

پردازنده

بنچمارک های مصنوعی پردازنده همان اعدادی که لپ تاپ های دارای پردازنده i5-3320M از خود نشان دادند را به نمایش می گذارد. Super Pi و wPrime که برای تست عملکرد پردازنده در حالت چند هسته ای و تک هسته ای استفاده می شوند، اعدادی که تقریبا مشابه با پردازنده های نسل قبلی i7-2640M و i7-3610QM است را در حالت تک هسته ای نشان می دهند. در مقایسه با پردازنده متداول i5-2410M ، پردازنده i5-3320M در همه بنچمارک ها از جمله Cinebench و SiSoftبه طور قابل توجهی سریعتر ظاهر شد. استفاده از پردازنده i7-3520M منجر به پیشرفت های قابل توجهی خواهد شد، بنابراین اکثر کاربرانی که به عملکرد بالاتر از i5-3320M نیاز دارند می توانند برای خرید مدل i7-3520M هزینه بالاتری پرداخت کنند.

عملکرد پردازنده گرافیکی

با توجه به بنچمارک های مصنوعی پردازنده گرافیکی ، NVS 5200M در بهترین حالت در راستای GT 630M یا HD 7670Mقرار دارد. بنچمارک ۳DMark 11 امتیاز ۱۱۰۵ را به این پردازنده گرافیکی می دهد که فقط چند امتیاز با Asus K93SM و IdeaPad Z580 فاصله دارد و فقط کمی پایین تر از HP Envy 15 با پردازنده گرافیکی HD 7690M قرار می گیرد. رندر OpenGL در بنچمارک CineBench 11.5 این پردازنده گرافیکی را در کنار GT 550M رتبه بندی می کند. در هر صورت NVS 5200M توانست پردازنده گرافیکی Intel HD 4000 را در هر بنچمارک پشت سر بگذارد.

عملکرد سیستم

عملکرد سیستم با استفاده از ابزارهای معمول PCMark 7 و PCMark Vantage اندازه گیری کرد و به ترتیب این ابزارها امتیازات ۲۴۱۵ و ۸۱۵۵ را نشان دادند. از آنجا که مدل مورد بررسی ما فاقد هارد SSD بود اما از یک کارت گرافیک مستقل و یک پردازنده ولتاژ استاندارد استفاده کرد، این امتیازات شبیه به تعداد انگشت شماری از لپ تاپ هایی که دارای کارت گرافیک ادغام شده و SSD هستند بود. لپ تاپ های محبوب Samsung 900X4C (i5-3317U, HD 4000, SanDisk U100), Asus N56VM (i7-3720QM, GT 630M, Seagate Momentus) و Envy 14 Spectre (i5-2467M, HD 3000, Samsung 128 GB SSD) سرعت کلاک مشابه را ارائه می دهند. با تجهیز لپ تاپ T430s به SSD می توانید امتیازات نهایی را تا هزاران امتیاز افزایش دهید، گرچه ما متوجه شدیم که پاسخگویی سیستم حتی با استفاده از هارددیسک موجود هم بسیار روان است.

دستگاه های ذخیره سازی

خریداران چندین گزینه از پیش تنظیم شده برای ذخیره سازی دارند که شامل هارددیسک ۳۲۰ گیگابایتی با سرعت چرخش ۷۲۰۰ دئر دقیقه و رمزگذاری کامل دیسک تا هارددیسک ۵۰۰ گیگابایتی با سرعت چرخش ۵۴۰۰ دور در دقیقه یا ۷۲۰۰ دور در دقیقه می شود. اگر کاربران مایل به هزینه کردن بیشتر هستند می توانند این هاردها را با هارد SSD SATA III حداکثر ۱۸۰ گیگابایتی عوض کنند. لنوو حتی هارددیسک های Ultrabay را با ظرفیت های ۵۰۰ گیگابایت و ۱ ترابایت ارائه می دهند، بنابراین کاربران می توانند از هارد های اس اس دی و اچ دی دی به عنوان فضای اضافی استفاده کنند. همچنین می توان لپ تاپ را به یک هارد ۱۶ گیگابایتی mSATA برای حافظه کش تجهیز کرد یا کاربران می توانند خودشان اسلات mini PCI-e را اضافه کنند. از همان اسلات mini PCIe هم می توان برای نصب کارت WWAN استفاده کرد چون که آنتن های لازم هم ارائه می شود. ما توانستیم خودمان هارد ۶۰ گیگابایتی Renice X5 mSATA را بدون هیچ مشکلی نصب کنیم.

به طور خاص، مدل مورد بررسی ما به یک درایو استاندارد ۵۰۰ گیگابایتی هیتاچی با سرعت چرخش ۷۲۰۰ دور در دقیقه مجهز شده است. با استفاده از HD Tune سرعت انتقال بسیار بالای ۹۸٫۹ مگابایت در ثانیه برای این هارد برگردانده می شود؛ که در مقایسه لا هاردهای ۷۲۰۰ دور در دقیقه ای بهترین عملکرد را بر می گرداند. در واقع؛ این دقیقا همان مدل هارددیسکی است که در لپ تاپ T430 استفاده شده است. زمان دسترسی ۱۷ تا ۱۸ میلی ثانیه ای یک محدوده معمول برای هارددیسک هایی است که با این سرعت رتبه بندی می شوند، بنابراین کاربرانی که نمی توانند از SSD استفاده کنند، هنوز هم هارددیسک هیتاچی می تواند آنها را راضی نگه دارد.

از ظرفیت هارددیسک ۵۰۰ گیگابایتی حدود ۱۳٫۶۷ گیگابایت برای ریکاوری سیستم و ۴۵۰٫۶۲ گیگابایت برای ذخیره سازی در اختیار کاربر قرار داده می شود.

عملکرد بازی لپ تاپ Lenovo ThinkPad T430s

گرچه هدف اصلی این لپ تاپ اجرای بازی ها نیست، اما پردازنده گرافیکی NVS 5200M که عملکردی مابین GT 620M و GT 630Mرا ارائه می دهد قادر به اجرای بازی ها است. در تست های انجام شده از مجموعه نمونه کوچکی از بازی های گرافیک محور و چند بازی فشرده استفاده شد، پردازنده کلاس بیزنسی با پشتیبانی از دایرکت ایکس ۱۱ قادر بود فریم ریت قابل ملاحظه ای را در تنظیمات متوسط و بدون هیچ مشکلی تولید کند. بازی های Diablo III و Guild Wars 2به خوبی در T430s اجرا شدند.

بخاطر داشته باشید، گرچه پردازنده گرافیکی می تواند عملکرد نسبتا خوبی را برای بازی های مدرن ارائه دهد، اما گیمرهایی که به دنبال بهترین عملکرد بازی هستند باید برای خرید گزینه های بهتر هزینه کنند، چونکه T430s برای پاسخگویی به نیازهای گیمرهای هاردکور طراحی نشده است. برای بازی های گاه به گاه می توانید روی T430s حساب باز کنید.

عملکرد CAD

ما از SPEC ViewPerf 11 برای تست طیف گسترده ای از برنامه های CAD در یک مانیتور اکسترنال ۱۰۸۰p استفاده کردیم و مقادیر FPS بدست آمده را در جدول زیر ارائه می دهیم. به عنوان یک کارد رده پایین، امتیازات پایین است و نزیدک به لپ تاپ های بیزنسی Dell Precision M4700 یا ThinkPad W530نیست. البته گزینه های اخیر بسیار گرانتر هستند و برای استفاده های سنگین مناسب هستند. کاربرانی که قصد استفاده کامل از پردازنده گرافیکی را دارند تایید می کنند که NVS 5200M برای پردازش های گرافیکی و رندر کردن مناسب است.

سطح سر و صدای لپ تاپ لنوو

در حالت بیکاری لپ تاپ T430s سطح سر و صدای ۳۳٫۷ دسیبلی را ایجاد می کند که همیشه به مقدار متوسطی این صدا قابل شنیدن است (با فرض اینکه صداهای پس زمینه و محیطی وجود ندارد و در یک محیط کاملا ساکت کار می کنید). سطح سر و صدای لپ تاپ T430s در حالت بیکاری نسبت به T420s کمتر است اما بلندتر از لپ تاپ T430 است.

متاسفانه این سطح سر و صدا در هنگام مرورهای سنگین یا استریم ویدیو به ۳۵٫۸ دسیبل می رسد. سر و صدای فن زمانی که لپ تاپ زیر فشار قرار می گیرد نتایج مختلفی را ایجاد می کند. در طول تست استرس صدای فن به ۳۹٫۸۹ دسیبل می رسد که بسیار بلندتر از T430 و T420s است. هنگامی که پردازنده به دمای ۹۰ درجه سانتیگراد می رسد؛ سر و صدای فن به طور خودکار به ۳۸٫۸ دسیبل می رسد. این رفتار در لپ تاپ های T430 و T420s مشاهده نشد و ممکن است پاسخی به دمای بسیار ناخوشایند پردازنده T420s در هنگام استرس باشد. در هر صورت، صدای بلند ۳۹٫۸ دسیبلی فن فقط موقتی بود و تقریبا هرگز در زیر بارکاری معمولی رخ نخواهد داد.

گرم شدن لپ تاپ Lenovo ThinkPad T430s

وقتی که تلاش می شود که پردازنده و پردازنده گرافیکی مستقل در یک شاسی کوچک جا داده شوند سطح دمای لپ تاپ به یک نگرانی تبدیل می شود. خوشبختانه لپ تاپ T430s به هیچ وجه به اندازه مدل بزرگتر خود (T430) گرم نمی شود، گرچه برخی نقاط گرم را در خود دارد.

دما در هنگام بیکاری لپ تاپ بسیار کم است و حتی استراحتگاه کف دست و سطح صفحه کلید خنک باقی می ماند. در قسمت زیرین، گرمترین بخش به گوشه نزدیک به فن بر می گردد. اما اختلاف زیاد دما در گوشه مقابل که ۷ درجه سانتیگراد است بسیار محسوس است.

پس از یک ساعت تحت فشار قرار دادن لپ تاپ حداکثر دمای سطح با استفاده از Prime95 و FurMark اندازه گیری شد. با مقایسه دو گوشه (درست مانند بالا) اختلاف دمای ۱۲ درجه سانتیگرادی مشاهده شد. گرچه یکی کاربر معمولی ممکن است هرگز به چنین دمایی دست پیدا نکند، اما نتایج نشان می دهد که یکنواختی دمای سطح زیرین در شرایط استرس قابل قوبل است با این وجود در حالت بیکاری می توانست بهبود پیدا کند. کسانی که از لپ تاپ T430s روی پاهای خود استفاده می کنند قطعا در مقایسه با اکثر لپ تاپ ها تفاوت دمای بیشتری را تجربه خواهند کرد. حتی در این صورت هم، ما استفاده از لپ تاپ برای گشت و گذار در اینترنت و یا مشاهده فیلم مناسب می دانیم.

تست استرس

لپ تاپ لنوو T430s با استفاده از Prime95 و FurMarkبه مستقل و همزمان مورد آزمایش قرار گرفت. با فعال بودن Prime95، سرعت پایه پردازنده مرکزی به ۳۱۰۰ مگاهرتز وعده داده شده برای هر دو هسته فعال رسید. دمای پردازنده در حدود ۸۰ درجه سانتیگراد بود و بدون هیچ مشکلی سرعت توربو بوست خود را حفظ کرد.

هنگامی که فقط FurMark فعال بود، کارت گرافیک مستقل به سرعت ۷۱۵ مگاهرتزی خود دست پیدا کرد. در طول این مدت ما به سطح سر و صدا هم توجه داشتیم که بین حداکثر ۳۹٫۸ دسیبل و سطح متوسط ۳۵٫۸ دسیبل قرار گرفت. هر چه هسته پردازنده گرافیکی به دمای ۸۷ درجه سانتیگراد می رسید، سطح سر و صدا به طور خودکار بلند و بلندتر می شود که متعاقبا وقتی پردازنده گرافیکی به ۸۳ درجه سانتیگراد رسید فن ها شروع به خنک کردن می کنند. با رسیدن به دمای ۸۳ درجه، فن به طور خودکار سطح سر و صدای ۳۵٫۸ دسیبل را کنترل می کند تا زمانی که دمای دوباره به ۸۷ درجه سانتیگراد می رسد و این چرخه دوباره تکرار می شود. این رفتار در نمودارهای FurMark به خوبی قابل مشاهده است.

وقتی که لپ تاپ تحت تست فول استرس (Prime95 + FurMark) قرار گرفت نتایج جالبتری را ایجاد کرد. بعد از شروع، کارت گرافیک مستقل همانطور که انتظار داشتیم به سرعت ۷۱۵ مگاهرتز رسید. بعد از یک یا دو ذقیقه، سرعت کلاک پردازنده گرافیکی افت کرد و به ۴۴٫۷ مگاهرتز رسید. این امر منجر به افت رندر FurMark از ۱۱ فریم در ثانیه (در ابتدای تست) به یک FPS بسیار ناچیز شد که منجر به کاهش چشمگیر سرعت کلاک شد. دمای آن هم به ۶۴ درجه سانتیگراد کاهش پیدا کرد و صدای فن به روی مقدار ۳۵٫۸ دسیبل ثابت شد. در مقابل، پردزانده مرکزی توانست سرعت کلاک ۳۱۰۰ مگاهرتز را با دمای ۸۲ درجه سانتیگراد حفظ کند و هرگز کاهش پیدا نکرد.

بر اساس مشاهدات، به نظر می رسد که لپ تاپ T430s لنوو توان پردازنده گرافیکی را برای دستیابی به حداکثر عملکرد سرعت توربو بوست پردازنده تحت ورک لودهای سنگین فدا می کند. با این حال، اکثر کاربران هرگز با مشکل روبرو نخواهند شد. یک تست ۳DMark 06 بلافاصله بعد از تست استرس نشان داد که هیچ افت قابل توجهی در عملکرد پردازنده و پردازنده گرافیکی وجود ندارد، و این بدان معناست که دوره زمانی مشاهده شده در بالا در طول ورک لودهای معمولی ایجاد نمی شود.

اسپیکرها

اسپیکرهای دوگانه به طور واضح در دو طرف صفحه کلید با مشبک های نسبتا بزرگ و برجسته قرار گرفته اند که به این معناست که بلندگوها برای لپ تاپی با این اندازه بزرگتر از حد معمول است. متاسفانه کیفیت صدا با ظاهر مطابقت ندارد زیرا بالانی حتی در محدوده ۵۰ درصدی صدا به نظر نمی رسد. باس به طرز محسوسی تحریف شده است. این اختلاف در ولوم های بالاتر بدتر می شود. میزان صدا برای استفاده در دفاتر کاری به اندازه کافی قابل قبول است اما راه حل های اکسترنال برای جلسات طولانی مالتی مدیا یا موسیقی توصیه می شود.

لپ تاپ Lenovo ThinkPad T430s به عنوان یک محصول نازک تر و سبک تر از T430 و هم به عنوان جانشینی برای لپ تاپ T420s با صفحه کلید AccuType به بازار عرضه شد. ما در این نقد و بررسی اراک استوک متوجه خواهیم شد که برای ارائه یک محصول نازک تر و سبک تر چه قابلیت هایی فدا شده است و از همه مهمتر Lenovo ThinkPad T430s از چه مشخصات و قابلیت هایی برخوردار است

لپ تاپ استوک

نقد و بررسی لپ تاپ لنوو مدل Lenovo ThinkPad T430s

از همان روزهای ابتدایی، لپ تاپ های سری ThinkPad T بلافاصله به عنوان راه حلی استاندارد برای کارمندان اداری و بیزنسی شناخته شد. این سری در هر تکرار نسبتا ثابت باقی مانده است. بنابراین کاربران معمولا می توانند طول عمر و دوام بالاتر از حد متوسط را حتی در مدل های ThinkPad T نسل قدیمی تر همواره در اختیار داشته باشند.

نکته منفی و شاید بیشترین گله ای که در مورد لپ تاپ های سری ThinkPad T همیشه وجود داشته، اندازه و وزن این لپ تاپ ها بوده است (مخصوصا در مقایسه با لپ تاپ های رقیب). به عنوان پاسخی مستقیم به انتقادات کاربران، لنوو در کنار مدل های اساندارد با اندازه کامل ، مدل های باریک تر را با قابلیت های سخت افزاری و ساخت و ساز خوب به بازار عرضه کرده است.

در این نقد و بررسی نگاهی دقیق تر به لپ تاپ Lenovo ThinkPad T430s خواهیم داشت که به عنوان نسخه باریکتر ThinkPad T430 شناخته می شود. مانند لپ تاپ سنگین تر؛ T430s از پردازنده Core i7-3520M (که بر اساس معماری Ivy Bridge ساخته شده است و از سرعت پردازشی حداکثر ۲٫۹ گیگاهرتز استفاده می کند)، صفحه نمایش ۱۴٫۰ اینچی با رزولوشن ۱۶۰۰×۹۰۰ پیکسل و گزینه های رم مشبابه و WWAN در یک شاسی که حدود ۲۰ درصد باریک و سبک تر شده است پشتیبانی می کند. با مشخصات ویژه ای که لپ تاپ T430s ارائه می دهد، قیمت این لپ تاپ کمی بیشتر از T430 است. در این بررسی متوجه خواهید شد که آیا شما باید این هزینه اضافی را پرداخت کنید یا خیر.

لپ تاپ استوک لنوو مدل Lenovo ThinkPad T430s

بدنه لپ تاپ Lenovo ThinkPad T430s

طراحی و ماتی لپ تاپ های سری ThinkPad T سال به سال با کمی تغییر مواجه است و مدل های ۲۰۱۲ هم این تغییر را ادامه داده اند. در واقع، از نظر طراحی و ساخت، تغییرات زیادی نسبت به Sandy Bridge T420s قبلی ایجاد نشده است. لچ های امنیتی، آلیاژ منیزیمی صاف پایه؛ لولای خاکستری، درب ضخیم و رنگ مشکی همه از مشخصات لپ تاپ های ThinkPad هستند.

قسمت پایه لپ تاپ در پنهان کردن لکه های ناشی از اثر انگشت خوب عمل نمی کند، گرچه لکه های روی درب و صفحه کلید بیشتر قابل مشاهده هستند. صرف نظر از این، لپ تاپ T430s دارای ضخامت ۲۳٫۶ میلیمتری است در حالی که لپ تاپ T430 دارای ضخامت ۲۹٫۹ میلیمتر بود، این تفاوت بسیار محسوس است. این باریک شدن بدنه روی وزن هم تاثیر گذاشته است، لپ تاپ T430s دارای وزن ۱٫۷۹ کیلوگرمی است در حالی که مدل قبلی از وزن ۲٫۱۶۶ کیلوگرمی برخوردار است. کاربران به ویژه آن دسته از افرادی که دائما در حال جابجایی لپ تاپ خود هستند کاملا این اختلاف وزن را احساس می کنند.

مشخصات نازکتر ممکن است برخی از کاربران را در مورد کاهش استحکام نگران کند، اما با خیال راحت می توانید از T430s به عنوان یک لپ تاپ مقاوم استفاده کنید. با تحت فشار قرار دادن لپ تاپ فرو رفتگی درب و پایه بسیار ناچیز است. مرکز درب و صفحه کلید نسبت به مدل ضخیم تر ، ارتعاشات ناشی از فشار را به خوبی تحمل می کنند. لولاها به دلیل کوچک بودن در نگاه اول تا حدی ضعیف به نظر می رسند اما با این وجود تا زاویه ۱۸۰ درجه قابلیت باز شدن را دارند. با این حال، هنگامی که فشار به قسمت های استراحتگاه دست پایه و در برخی مناطق زیر شاسی وارد می شود که تا حدودی نازک تر است، کمی فرو رفتگی مشاهده می شود، اما به طور کلی این لپ تاپ لنوو از مقاومت نسبتا خوبی برخوردار است.

لپ تاپ استوک

قابلیت اتصال لپ تاپ لنوو مدل ThinkPad T430s

کوچک کردن لپ تاپ ها اغلب منجر به کاهش قابلیت های اتصال می شود، اما خوشبختانه T430s تمام قابلیت های اتصال T430 (به جز یک پورت USB 2.0) را ارائه می دهد. به غیر از این مورد، لپ تاپ لنوو هنوز از ۳ پورت USB، یک Ultrabay ماژولار، یک کارتخوان هوشمند اختیاری و حتی یک پورت VGA با اندازه کامل برای مانیتورهای اکسترنال قدیمی پشتیبانی می کند. Ultrabay می تواند درایورهای نوری تخصصی، باتری های ثانویه و هارددیسک ها را برای کاربری بیشتر بپذیرد. ما اصلا پورت چهارم USB را در اینجا از دست نمی دهیم.

تقریبا تمام پورت ها در قسمت پشت دستگاه با فاصله از هم قرار داده شده اند. این بدان معناست که استفاده از لوازم جانبی منجر به مشکلاتی که کابل های دست و پا گیر به وجود می آورند نمی شود، اما از طرفی ممکن است دسترسی به پورت های پشت برای برخی از کاربران کمی دشوار باشد.

به طور کلی در قسمت جلو شما هیچ رابطی را شاهد نخواهید بود، اما در قسمت پشت لپ تاپ می توانید به ورودی AC، پورت گیگابیت RJ-45، یک پورت USB 3.0، پورت Mini DisplayPort، یک پورت USB 2.0، خروجی VGA دسترسی پیدا کنید. در سمت چپ دستگاه هم یک پورت USB 3.0، جک صوتی کومبو ۳٫۵ میلیمتری، کارت خوان ۴ در ۱ قرار گرفته است در حالی که در سمت راست قفل کنسینگتون، Ultrabay ماژولار (درایو نوری) قرار گرفته است.

ارتباطات لپ تاپ لنوو

برای اتصال بی سیم، WLAN استاندارد توسط intel Centrino 6205 ارائه می شود که از بلوتوث ۴٫۰ و WiDi پشتیبانی می کند. وایمکس و WWAN نیز به ترتیب با WiMAX 6250 و Ericsson HSPA+ H5321gw یا Gobi 4k LTEدر دسترس هستند. در صورت لزوم، یک اسلات سیم کارت در پشت محفظه باتری پنهان شده است، بنابراین کاربران می توانند از اپراتورهای گوشی همراه هم استفاده کنند. به دلیل محل قرار گیری اسلات، ابتدا باید باتری اصلی را برداشت تا دسترسی فیزیکی به اسلات سیم کارت فراهم شود.

صفحه کلید لپ تاپ Lenovo ThinkPad T430s

شاید قابل توجه ترین تغییر در ThinkPad اخیر، تغییر در طرح کیبورد است. Lenovo ThinkPad T430s از یک صفحه کلید چیکلت یا جزیره ای به جای صفحه کلید سنتی استفاده می کند. در واقع صفحه کلید T430s نسبت به مدل قبلی T420s به شدت تغییر کرده است.

صفحه کلید AccuType از ابعاد ۲۸٫۷۵×۱۱ سانتیمتر برخوردار است و به سرعت در میان لپ تاچ های لنوو به استاندارد تبدیل شد چون این صفحه کلید نسبت به سیک قدیمی مزایای زیادی را ارائه می دهد. در حالی که قابلیت نور پس زمینه وجود دارد، کلیدها کمتر به هم چسبیده اند و دارای فاصله مساوی هستند. کیفیت ساخت خوشبختانه به کیفیت طراحی صفحه کلید آسیبی وارد نکرده است اما قطعا کیفیت تایب متفاوتی را تجربه خواهید کرد. کلیدها کمی نرم تر شده اند و از بازخورد خوبی برخوردار هستند که به نوبه خود در مقایسه با مدل های قبلی منجر به تایپ کم سر و صداتری خواهد شد. ما اذعان خواهیم کرد که از نظر بصری طراحی جدید در مقایسه با طراحی قبلی کمی عمومی به نظر می رسد اما از لحاظ عملکردی و در هنگام استفاده های منظم هیچ مشکلی را احساس نخواهید کرد.

تاچ پد

برخلاف صفحه کلید، تاچ پد تغییرات چندانی نداشته است و فقط سبک مقعر کلیدهای بالایی تغییر کرده است. سطح تاچ پد هنوز بسیار کوچک است و از ابعاد ۷٫۵×۴٫۵ سانتیمتر برخوردار است. بنابراین ممکن است هنگام استفاده از ژست های حرکتی و زوم کردن با کمی مشکل مواجه شوید. در غیر این صورت تاچ پد همان ویژگی های قابلیت اطمینان و روان بودن را برای کنترل ماوس فراهم می آورد. توجه داشته باشید که کاربران نمی توانند تاچ پد را فشار دهند تا کلیک کنند؛ گرچه سطح تاپ پد به اندازه کافی با کلیدهای بدون سر و صدا اما محکم احاطه شده است که این مسئله مشکلی ایجاد نمی کند. کیفیت تاچ پد در مقایسه با اکثر لپ تاپ ها و حتی اولترابوک ها که به طور معمول از ساختار پلاستیکی نازک تر و ارزان تر برخوردار است، بسیار عالی است.

صفحه نمایش

طبق معول، لپ تاپ Lenovo ThinkPad T430s از یک صفحه نمایش مات با رزولوشن ۱۳۶۶×۷۶۸ یا ۱۶۰۰×۹۰۰ پیکسل برخوردار است؛ مدل مورد بررسی ما از پنل ۱۶۰۰×۹۰۰ پیکسل مطلوب تر استفاده می کند. از لحاظ ظاهری متن و تصاویر واضح و بدون مشکل به نظر می رسند.

طبق تست های انجام شده حداکثر روشنایی صفحه نمایس در ربع مرکزی نمایشگر واقع شده است در حالی که کمترین روشنایی در گوشه ها مشاهده شده است. لنوو برای پنلی که دارای رزولوشن ۱۶۰۰×۹۰۰ پیکسل است حداکثر روشنایی ۲۵۰ نیت را وعده می دهد و میانگین روشنایی اندازه گیری شده در تست ها ۲۴۵ نیت است که به طور کلی به مقدار ادعا شده نزدیک است، گرچه باید به خاطر داشته باشید که این تنظیمات در حداکثر میزان روشنایی است که به نوبه خود منجر به افزایش مصرف باتری می شود. جالب اینجاست که پنل با رزولوشن ۱۳۶۶×۷۶۸ پیکسل فقط تا روشنایی ۲۰۰ نیت را ارائه می دهد، بنابراین کاربرانی که برای رزولوشن بالاتر هزینه می کنند می توانند از یک صفحه نمایش روشن تر هم استفاده کنند.

سطح سیاهی متاسفانه به میزان ۲٫۰۹ نیت اندازه گیری شد که بسیار پایین است و منجر به کنتراست ۱:۱۳۴ می شود. این مقدار با صفحه نمایش های T430 و T420 و حتی Dell Latitude E6420 قابل مقایسه است اما این واقعیت را کتمان نمی کند که جزئیات خوب در صحنه ها و تصاویر تاریک، خاکستری و کمی تار به نظر می رسند. کسانی که خواستار سطح سیاهی چشمگیری هستند می توانند لپ تاپ ThinkPad T530 و یا حتی ورک استیشن های سری W را انتخاب کنند، البته این دستگاه ها به هزینه بیشتری هم نیاز دارند.

اما در مورد پوشش رنگی باید بدانید که این دستگاه لنوو حدود ۶۰ درصد از sRGB را پوشش می دهد و پوشش gamut برای صفحه نمایش TN ارزان تقریبا ۱:۱ است که این مقدار نسبت به صفحه نمایش T430 متفاوت است. همراه با نسبت کنتراست ضعیف، T430s به عنوان یک لپ تاپ برای هنرمندان حرفه ای و دیجیتالی که تولید رنگ های دقیق برایشان بسیار مهم است کاملا مناسب نیست.

کاربران ممکن است به استفاده از لپ تاپ در فضای باز علاقمند باشند تا محدوده رنگی، و T430s از این نظر بالاتر از حد متوسط می باشد. حداکثر روشنایی در هنگام کار با پروفیل Balanced و یا حتی Power Saver کاهش پیدا نمی کند و این چیزی است که در بین همه لپ تاپ ها وجود ندارد. صفحه نمایش مات کمک می کند تا بازتاب نور به طور فوق العاده ای کاهش پیدا کند و درب و لولاها امکان انتخاب یک زاویه دید بهتر برای مشاهده را فراهم می سازند. وزن سبک لپ تاپ مطمئنا یک امتیاز مثبت محسوب می شود، هر چند هنوز هم با وزن اولترابوک ها فاصله دارد. T430s در فضای باز عملکرد خوبی را از خود نشان می دهد، فقط باید در هنگام استفاده از صفحه نمایش ۱۶۰۰×۹۰۰ پیکسل میزان روشنایی را به حداکثر مقدار ممکن تنظیم کنید.

پایداری زاویه دید برای صفحه نمایش TN با بودجه پایین معمولی است. اگر با برنامه هایی مانند ورد کار می کنید و یا متن صفحه ای را مرور می کنید، تحریفات بصری کمتر دیده می شوند، اما در صورت مشاهده تصاویر یا فیلم ها تحریف رنگ آشکارتر می شود. زاویه دید افقی در حالت عادی نسبتا ضعیف است و زاویه عمودی حتی بدتر است. اگر تصاویر و فیلم ها را با خانواده یا دوستانی که کنار دستتان هستند به اشتراک بگذارید، ممکن است آنها مانیتور را به سمت جلو متمایل کنند تا دید بهتری داشته باشند.

عملکرد

واحد مورد بررسی ما به یک پردازنده Core i5-3320M میان رده با سرعت پردازش ۲٫۶ گیگاهرتز مجهز شده است اما کاربران می توانند از مدل هایی که به پردازنده Core i3-2370M با سرعت پردازش ۲٫۴ گیگاهرتز یا Core i7-3520M مجهز شده اند استفاده کنند، در نتیجه تنها ۳ گزینه برای پردازنده وجود دارد. پردازنده های رده متوسط Ivy Bridge مانند i5-3210M یا i5-3360M برای مدل های باریک در دسترس نسیتند. با این وجود پردازنده دو هسته ای i5-3320M می تواند کارهای روزانه شما را بدون هیچ مشکلی انجام دهد. برای اطلاعات بیشتر در مورد پردازنده i5-3320M می توانید به سایت اینتل مراجعه بفرمایید.

پردازش های گرافیکی توسط کارت گرافیک آنبرد HD 4000 و کارت گرافیک مستقل Nvidia NVS 5200M با Optimus قابل انجام است. T430 از پردازنده گرافیکی کمی سریعتر NVS 5400M استفاده می کند و این چیزی است که در T430s در دسترس نیست.

کاربران پردازنده گرافیکی ۴۰ نانومتری ۵۲۰۰M را از لحاظ عملکردی بسیار شبیه به GT 620M خواهند یافت. سرعت کلاک این پردازنده در حالت بار کم حداکثر ۷۱۵ مگاهرتز است و در حالت بیکاری این سرعت به ۶۲۵ مگاهرتز می رسد.

در لپ تاپ مورد بررسی ما ۴ گیگابایت حافظه رم DDR3 قرار گرفته است که تا حداکثر ۱۶ گیگابایت قابل ارتقاء است. در کنار ماژول های رم، WLAN, mini PCI-e و HDD با برداشتن یک یا دو پیچ در زیر لپ تاپ به راحتی قابل دسترس هستند. صفحه کلید را می توان مانند لپ تاپ اولیه ThinkPad برداشت، گرچه هیچ قطعه قابل تعویضی در زیر صفحه کلید قرار ندارد. ابزار DPC Latency Checker هیچ تاخیری را حتی با WLAN و بلوتوث فعال شده نشان نداد.

پردازنده

بنچمارک های مصنوعی پردازنده همان اعدادی که لپ تاپ های دارای پردازنده i5-3320M از خود نشان دادند را به نمایش می گذارد. Super Pi و wPrime که برای تست عملکرد پردازنده در حالت چند هسته ای و تک هسته ای استفاده می شوند، اعدادی که تقریبا مشابه با پردازنده های نسل قبلی i7-2640M و i7-3610QM است را در حالت تک هسته ای نشان می دهند. در مقایسه با پردازنده متداول i5-2410M ، پردازنده i5-3320M در همه بنچمارک ها از جمله Cinebench و SiSoftبه طور قابل توجهی سریعتر ظاهر شد. استفاده از پردازنده i7-3520M منجر به پیشرفت های قابل توجهی خواهد شد، بنابراین اکثر کاربرانی که به عملکرد بالاتر از i5-3320M نیاز دارند می توانند برای خرید مدل i7-3520M هزینه بالاتری پرداخت کنند.

عملکرد پردازنده گرافیکی

با توجه به بنچمارک های مصنوعی پردازنده گرافیکی ، NVS 5200M در بهترین حالت در راستای GT 630M یا HD 7670Mقرار دارد. بنچمارک ۳DMark 11 امتیاز ۱۱۰۵ را به این پردازنده گرافیکی می دهد که فقط چند امتیاز با Asus K93SM و IdeaPad Z580 فاصله دارد و فقط کمی پایین تر از HP Envy 15 با پردازنده گرافیکی HD 7690M قرار می گیرد. رندر OpenGL در بنچمارک CineBench 11.5 این پردازنده گرافیکی را در کنار GT 550M رتبه بندی می کند. در هر صورت NVS 5200M توانست پردازنده گرافیکی Intel HD 4000 را در هر بنچمارک پشت سر بگذارد.

عملکرد سیستم

عملکرد سیستم با استفاده از ابزارهای معمول PCMark 7 و PCMark Vantage اندازه گیری کرد و به ترتیب این ابزارها امتیازات ۲۴۱۵ و ۸۱۵۵ را نشان دادند. از آنجا که مدل مورد بررسی ما فاقد هارد SSD بود اما از یک کارت گرافیک مستقل و یک پردازنده ولتاژ استاندارد استفاده کرد، این امتیازات شبیه به تعداد انگشت شماری از لپ تاپ هایی که دارای کارت گرافیک ادغام شده و SSD هستند بود. لپ تاپ های محبوب Samsung 900X4C (i5-3317U, HD 4000, SanDisk U100), Asus N56VM (i7-3720QM, GT 630M, Seagate Momentus) و Envy 14 Spectre (i5-2467M, HD 3000, Samsung 128 GB SSD) سرعت کلاک مشابه را ارائه می دهند. با تجهیز لپ تاپ T430s به SSD می توانید امتیازات نهایی را تا هزاران امتیاز افزایش دهید، گرچه ما متوجه شدیم که پاسخگویی سیستم حتی با استفاده از هارددیسک موجود هم بسیار روان است.

دستگاه های ذخیره سازی

خریداران چندین گزینه از پیش تنظیم شده برای ذخیره سازی دارند که شامل هارددیسک ۳۲۰ گیگابایتی با سرعت چرخش ۷۲۰۰ دئر دقیقه و رمزگذاری کامل دیسک تا هارددیسک ۵۰۰ گیگابایتی با سرعت چرخش ۵۴۰۰ دور در دقیقه یا ۷۲۰۰ دور در دقیقه می شود. اگر کاربران مایل به هزینه کردن بیشتر هستند می توانند این هاردها را با هارد SSD SATA III حداکثر ۱۸۰ گیگابایتی عوض کنند. لنوو حتی هارددیسک های Ultrabay را با ظرفیت های ۵۰۰ گیگابایت و ۱ ترابایت ارائه می دهند، بنابراین کاربران می توانند از هارد های اس اس دی و اچ دی دی به عنوان فضای اضافی استفاده کنند. همچنین می توان لپ تاپ را به یک هارد ۱۶ گیگابایتی mSATA برای حافظه کش تجهیز کرد یا کاربران می توانند خودشان اسلات mini PCI-e را اضافه کنند. از همان اسلات mini PCIe هم می توان برای نصب کارت WWAN استفاده کرد چون که آنتن های لازم هم ارائه می شود. ما توانستیم خودمان هارد ۶۰ گیگابایتی Renice X5 mSATA را بدون هیچ مشکلی نصب کنیم.

به طور خاص، مدل مورد بررسی ما به یک درایو استاندارد ۵۰۰ گیگابایتی هیتاچی با سرعت چرخش ۷۲۰۰ دور در دقیقه مجهز شده است. با استفاده از HD Tune سرعت انتقال بسیار بالای ۹۸٫۹ مگابایت در ثانیه برای این هارد برگردانده می شود؛ که در مقایسه لا هاردهای ۷۲۰۰ دور در دقیقه ای بهترین عملکرد را بر می گرداند. در واقع؛ این دقیقا همان مدل هارددیسکی است که در لپ تاپ T430 استفاده شده است. زمان دسترسی ۱۷ تا ۱۸ میلی ثانیه ای یک محدوده معمول برای هارددیسک هایی است که با این سرعت رتبه بندی می شوند، بنابراین کاربرانی که نمی توانند از SSD استفاده کنند، هنوز هم هارددیسک هیتاچی می تواند آنها را راضی نگه دارد.

از ظرفیت هارددیسک ۵۰۰ گیگابایتی حدود ۱۳٫۶۷ گیگابایت برای ریکاوری سیستم و ۴۵۰٫۶۲ گیگابایت برای ذخیره سازی در اختیار کاربر قرار داده می شود.

عملکرد بازی لپ تاپ Lenovo ThinkPad T430s

گرچه هدف اصلی این لپ تاپ اجرای بازی ها نیست، اما پردازنده گرافیکی NVS 5200M که عملکردی مابین GT 620M و GT 630Mرا ارائه می دهد قادر به اجرای بازی ها است. در تست های انجام شده از مجموعه نمونه کوچکی از بازی های گرافیک محور و چند بازی فشرده استفاده شد، پردازنده کلاس بیزنسی با پشتیبانی از دایرکت ایکس ۱۱ قادر بود فریم ریت قابل ملاحظه ای را در تنظیمات متوسط و بدون هیچ مشکلی تولید کند. بازی های Diablo III و Guild Wars 2به خوبی در T430s اجرا شدند.

بخاطر داشته باشید، گرچه پردازنده گرافیکی می تواند عملکرد نسبتا خوبی را برای بازی های مدرن ارائه دهد، اما گیمرهایی که به دنبال بهترین عملکرد بازی هستند باید برای خرید گزینه های بهتر هزینه کنند، چونکه T430s برای پاسخگویی به نیازهای گیمرهای هاردکور طراحی نشده است. برای بازی های گاه به گاه می توانید روی T430s حساب باز کنید.

عملکرد CAD

ما از SPEC ViewPerf 11 برای تست طیف گسترده ای از برنامه های CAD در یک مانیتور اکسترنال ۱۰۸۰p استفاده کردیم و مقادیر FPS بدست آمده را در جدول زیر ارائه می دهیم. به عنوان یک کارد رده پایین، امتیازات پایین است و نزیدک به لپ تاپ های بیزنسی Dell Precision M4700 یا ThinkPad W530نیست. البته گزینه های اخیر بسیار گرانتر هستند و برای استفاده های سنگین مناسب هستند. کاربرانی که قصد استفاده کامل از پردازنده گرافیکی را دارند تایید می کنند که NVS 5200M برای پردازش های گرافیکی و رندر کردن مناسب است.

سطح سر و صدای لپ تاپ لنوو

در حالت بیکاری لپ تاپ T430s سطح سر و صدای ۳۳٫۷ دسیبلی را ایجاد می کند که همیشه به مقدار متوسطی این صدا قابل شنیدن است (با فرض اینکه صداهای پس زمینه و محیطی وجود ندارد و در یک محیط کاملا ساکت کار می کنید). سطح سر و صدای لپ تاپ T430s در حالت بیکاری نسبت به T420s کمتر است اما بلندتر از لپ تاپ T430 است.

متاسفانه این سطح سر و صدا در هنگام مرورهای سنگین یا استریم ویدیو به ۳۵٫۸ دسیبل می رسد. سر و صدای فن زمانی که لپ تاپ زیر فشار قرار می گیرد نتایج مختلفی را ایجاد می کند. در طول تست استرس صدای فن به ۳۹٫۸۹ دسیبل می رسد که بسیار بلندتر از T430 و T420s است. هنگامی که پردازنده به دمای ۹۰ درجه سانتیگراد می رسد؛ سر و صدای فن به طور خودکار به ۳۸٫۸ دسیبل می رسد. این رفتار در لپ تاپ های T430 و T420s مشاهده نشد و ممکن است پاسخی به دمای بسیار ناخوشایند پردازنده T420s در هنگام استرس باشد. در هر صورت، صدای بلند ۳۹٫۸ دسیبلی فن فقط موقتی بود و تقریبا هرگز در زیر بارکاری معمولی رخ نخواهد داد.

گرم شدن لپ تاپ Lenovo ThinkPad T430s

وقتی که تلاش می شود که پردازنده و پردازنده گرافیکی مستقل در یک شاسی کوچک جا داده شوند سطح دمای لپ تاپ به یک نگرانی تبدیل می شود. خوشبختانه لپ تاپ T430s به هیچ وجه به اندازه مدل بزرگتر خود (T430) گرم نمی شود، گرچه برخی نقاط گرم را در خود دارد.

دما در هنگام بیکاری لپ تاپ بسیار کم است و حتی استراحتگاه کف دست و سطح صفحه کلید خنک باقی می ماند. در قسمت زیرین، گرمترین بخش به گوشه نزدیک به فن بر می گردد. اما اختلاف زیاد دما در گوشه مقابل که ۷ درجه سانتیگراد است بسیار محسوس است.

پس از یک ساعت تحت فشار قرار دادن لپ تاپ حداکثر دمای سطح با استفاده از Prime95 و FurMark اندازه گیری شد. با مقایسه دو گوشه (درست مانند بالا) اختلاف دمای ۱۲ درجه سانتیگرادی مشاهده شد. گرچه یکی کاربر معمولی ممکن است هرگز به چنین دمایی دست پیدا نکند، اما نتایج نشان می دهد که یکنواختی دمای سطح زیرین در شرایط استرس قابل قوبل است با این وجود در حالت بیکاری می توانست بهبود پیدا کند. کسانی که از لپ تاپ T430s روی پاهای خود استفاده می کنند قطعا در مقایسه با اکثر لپ تاپ ها تفاوت دمای بیشتری را تجربه خواهند کرد. حتی در این صورت هم، ما استفاده از لپ تاپ برای گشت و گذار در اینترنت و یا مشاهده فیلم مناسب می دانیم.

تست استرس

لپ تاپ لنوو T430s با استفاده از Prime95 و FurMarkبه مستقل و همزمان مورد آزمایش قرار گرفت. با فعال بودن Prime95، سرعت پایه پردازنده مرکزی به ۳۱۰۰ مگاهرتز وعده داده شده برای هر دو هسته فعال رسید. دمای پردازنده در حدود ۸۰ درجه سانتیگراد بود و بدون هیچ مشکلی سرعت توربو بوست خود را حفظ کرد.

هنگامی که فقط FurMark فعال بود، کارت گرافیک مستقل به سرعت ۷۱۵ مگاهرتزی خود دست پیدا کرد. در طول این مدت ما به سطح سر و صدا هم توجه داشتیم که بین حداکثر ۳۹٫۸ دسیبل و سطح متوسط ۳۵٫۸ دسیبل قرار گرفت. هر چه هسته پردازنده گرافیکی به دمای ۸۷ درجه سانتیگراد می رسید، سطح سر و صدا به طور خودکار بلند و بلندتر می شود که متعاقبا وقتی پردازنده گرافیکی به ۸۳ درجه سانتیگراد رسید فن ها شروع به خنک کردن می کنند. با رسیدن به دمای ۸۳ درجه، فن به طور خودکار سطح سر و صدای ۳۵٫۸ دسیبل را کنترل می کند تا زمانی که دمای دوباره به ۸۷ درجه سانتیگراد می رسد و این چرخه دوباره تکرار می شود. این رفتار در نمودارهای FurMark به خوبی قابل مشاهده است.

وقتی که لپ تاپ تحت تست فول استرس (Prime95 + FurMark) قرار گرفت نتایج جالبتری را ایجاد کرد. بعد از شروع، کارت گرافیک مستقل همانطور که انتظار داشتیم به سرعت ۷۱۵ مگاهرتز رسید. بعد از یک یا دو ذقیقه، سرعت کلاک پردازنده گرافیکی افت کرد و به ۴۴٫۷ مگاهرتز رسید. این امر منجر به افت رندر FurMark از ۱۱ فریم در ثانیه (در ابتدای تست) به یک FPS بسیار ناچیز شد که منجر به کاهش چشمگیر سرعت کلاک شد. دمای آن هم به ۶۴ درجه سانتیگراد کاهش پیدا کرد و صدای فن به روی مقدار ۳۵٫۸ دسیبل ثابت شد. در مقابل، پردزانده مرکزی توانست سرعت کلاک ۳۱۰۰ مگاهرتز را با دمای ۸۲ درجه سانتیگراد حفظ کند و هرگز کاهش پیدا نکرد.

بر اساس مشاهدات، به نظر می رسد که لپ تاپ T430s لنوو توان پردازنده گرافیکی را برای دستیابی به حداکثر عملکرد سرعت توربو بوست پردازنده تحت ورک لودهای سنگین فدا می کند. با این حال، اکثر کاربران هرگز با مشکل روبرو نخواهند شد. یک تست ۳DMark 06 بلافاصله بعد از تست استرس نشان داد که هیچ افت قابل توجهی در عملکرد پردازنده و پردازنده گرافیکی وجود ندارد، و این بدان معناست که دوره زمانی مشاهده شده در بالا در طول ورک لودهای معمولی ایجاد نمی شود.

اسپیکرها

اسپیکرهای دوگانه به طور واضح در دو طرف صفحه کلید با مشبک های نسبتا بزرگ و برجسته قرار گرفته اند که به این معناست که بلندگوها برای لپ تاپی با این اندازه بزرگتر از حد معمول است. متاسفانه کیفیت صدا با ظاهر مطابقت ندارد زیرا بالانی حتی در محدوده ۵۰ درصدی صدا به نظر نمی رسد. باس به طرز محسوسی تحریف شده است. این اختلاف در ولوم های بالاتر بدتر می شود. میزان صدا برای استفاده در دفاتر کاری به اندازه کافی قابل قبول است اما راه حل های اکسترنال برای جلسات طولانی مالتی مدیا یا موسیقی توصیه می شود.

نظرات این مطلب

تعداد صفحات : 0

درباره ما
موضوعات
آمار سایت
  • کل مطالب : 50
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • بازدید امروز : 1
  • بازدید کننده امروز : 1
  • باردید دیروز : 2
  • بازدید کننده دیروز : 0
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 14
  • بازدید ماه : 35
  • بازدید سال : 193
  • بازدید کلی : 5637
  • <
    پیوندهای روزانه
    آرشیو
    اطلاعات کاربری
    نام کاربری :
    رمز عبور :
  • فراموشی رمز عبور؟
  • خبر نامه


    معرفی وبلاگ به یک دوست


    ایمیل شما :

    ایمیل دوست شما :



    لینک های ویژه